Excite

Iers verkozen tot meest sexy accent ter wereld

Over smaak valt te twisten, daarom moeten er om de zoveel tijd verkiezingen plaats vinden. Onlangs vond de verkiezing plaats voor meest sexy tongval ter wereld. 5.000 vrouwen uit de hele wereld deden mee met de verkiezingen van www.OnePoll.com, die het wereldwijde onderzoek uitvoerden. Daaruit bleek dat vrouwen Iers het meest sexy accent ter wereld vinden. Italiaans staat op een mooie tweede plek en als derde eindigt het Schots.

Dat betekent dat de taal der liefde, het Frans, pas op de vierde plaats staat. Verwonderlijk, zou je zeggen. Maar niet volgens de woordvoerder van OnePoll.com. Internationale sterren bepalen namelijk heel erg hoe sexy een bepaald accent gevonden worden. Zo maakten Colin Farrell en James Nasbitt de Ierse tongval ontzettend populair bij de vrouwen de laatste jaren. Het enige wat Frankrijk daar tegenover kon zetten, was Sarkozy.

De lijst van meest sexy accenten gaat op plaats vijf verder met het Australisch. Op plek zes staat het Engels en plek zeven wordt ingenomen door het Zweeds. Plaats acht, negen en tien gaan respectievelijk naar het Spaans, het Welsh en het Amerikaans. Ook blijkt uit het onderzoek dat drie van de vijf vrouwen wel eens is gevallen op een man puur vanwege zijn accent. Kortom, dat wordt werken aan die Ierse tongval.

Afbeelding: Telegraph.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020