Excite

IJsbeerdrieling geboren in Ouwehands Dierenpark Rhenen

  • © Getty Images
In Ouwehands Dierenpark in Rhenen is zaterdag een ijsbeerdrieling geboren. Daar werd IJsbeer Freedom namelijk moeder van drie kleintjes. De geboorte van een drieling komt bij ijsberen niet vaak voor, zowel in het wild als in gevangenschap is dit redelijk uniek. Het blijft voorlopig ook nog spannend of alle ijsbeertjes het zullen redden.

In principe heeft Freedom vier tepels, waarvan er twee heel goed ontwikkeld zijn. Het zou dus geen probleem moeten zijn om de kleintjes groot te brengen. Als de kleintjes echter wat zwakker zijn, kunnen er wel problemen ontstaan. Daarom wordt het viertal de komende weken erg goed in de gaten gehouden. Dit gebeurt onder meer via camerabeelden.

Het dierenpark weet nog niet of het gaat om mannelijke of vrouwelijke ijsbeertjes. Op de camerabeelden is dit namelijk nog niet te zien en ze kunnen op dit moment ook nog niet dichtbij genoeg komen om het zelf te controleren. Voorlopig staat Freedom alleen voor de opvoeding van haar kleintjes, maar ze krijgt ze niet voor het eerst, dus bij het dierenpark hebben ze er alle vertrouwen in.

De vader van de drieling, Victor, is uit beeld. Hij deed mee aan een Europees fokprogramma en heeft maar liefst 16 nakomelingen in Ouwehands Dierenpark. In augustus verhuisde hij naar Yorkshire Wildlife Park in Engeland. Naar verwachting zullen Freedom en haar kleintjes in het voorjaar voor het eerst naar buiten gaan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020