Excite

IJshockey-goalies gaan op de vuist

Bij ijshockey kan het er zo nu en dan ruig aan toe gaan. De sport wordt niet voor niets geassocieerd met tandenloze, boze Canadezen. Wayne Gretzky kreeg zelfs speciale 'vechters' toegewezen; als iemand The Great One iets aandeed stond zijn teamgenoot klaar om erbovenop te vliegen. Maar een ijshockeyer met een linkerhoek zoals goalie Brent Johnson kom je niet vaak tegen.

Tijdens de wedstrijd tussen de Pittsburgh Penguins en de New York Islanders besloten de doelverdedigers van beide clubs het maar eens op een knokken te zetten. Rick DiPietro van New York kreeg het aan de stok met teamgenoten van Brent Johnson, waarop de goalie verhaal kwamen halen.

Terwijl de andere spelers achter het doel het gebruikelijke duw- en trekwerk voor hun rekening namen, stonden de goalies midden op het ijs als cowboys tegenover elkaar. De opwinding is te horen in de stem van de commentator, maar Brent Johnson hield het gevecht heel kort. Met een goedgeplaatste linkerhoek raakte hij DiPietro vol op de kin.

De goalie van New York ging direct naar de grond en kon gelukkig op clementie van zijn collega rekenen. Johnson hield zijn vuist dreigend in de lucht maar liet hem, mede dankzij het ingrijpen van de referee, niet neerkomen op het gelaat van DiPietro. Johnson moest naar de kant, maar werd als held onthaald door zijn teamgenoten. Bekijk hieronder de beelden van de magistrale stoot.

Afbeelding: youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020