Excite

IJskast blijkt prima plek om te oceaan over te steken

Opvallend nieuws van de Australian Maritime Safety Authority. Twee mannen zijn uit de oceaan opgepikt, terwijl ze rustig ronddobberden in hun ijskast. Dat lees je goed: een ijskast. Hoewel in eerste instantie niet meteen het meest logische vaartuig om de woeste oceaan te bedwingen, bleken de twee Myanmarezen er een cruise van vijfentwintig dagen gemaakt te hebben in de SS Siemens.

Alternatief reddingsvest

De vijfentwintig dagen in de ijskast waren niet geheel vrijwillig. De twee koelvakmatrozen leden namelijk een klein maandje eerder ten noorden van Australië schipbreuk. De Thaise vissersboot waar zij op zaten gaf het op en besloot een reis richting oceaanbodem te maken. Omdat de boot reddingsvesten ontbeerde, besloten achttien van de twintig opvarenden het vaartuig te vergezellen.

Lootjes trekken, puur geluk of survival of the fittest?

Twee mannen doken in de ijskast. Hoe dat precies is verlopen, is niet bekend. Zijn er lootjes getrokken tijdens het zinken van de boot wie in de ijskast mocht plaats nemen? Moest iedereen een getal onder de twintig in gedachten nemen? Of kwam de ijskast toevallig voorbij drijven terwijl alle zeelui bezig waren het wereldrecord watertrappelen in groepsverband te verbreken? Uiteraard is het ook nog mogelijk dat de twee Myanmarezen simpelweg de sterkste én slimste waren, waardoor zij de ijskast konden claimen. Het zal waarschijnlijk nooit bekend worden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019