Excite

Ilse de Lange en Waylon naar Songfestival

Ilse de Lange en Waylon gaan naar het Eurovisie Songfestival met hun gelegenheidsband The Common Linnets. De band brengt binnenkort een album uit, dat vol staat met countrymuziek van het Nederlandse duo. Dat zal ook het genre zijn waarmee de Lange en Waylon volgend jaar het podium in Kopenhagen zullen betreden.

Opzwepend?

“Het wordt een countrynummer in de stijl van James Taylor en Crosby, Stills, Nash & Young,” vertelt Ilse de Lange op de speciale persconferentie. Welk nummer precies, daar zijn de twee nog niet uit. “Moet het opzwepend. Of heel erg uit het hart zijn?” Zelf heeft Ilse een voorkeur voor een ballad. “Twee stemmen, twee gitaartjes en dan je hart uitstorten.”

Winnen belangrijker dan meedoen

Voor Waylon, wiens echte naar Willen Blijkerk is, gaat er een droom in vervulling. Hij wil al jaren meedoen aan het Eurovisie Songfestival, en deed zelfs een keer auditie. Voor Waylon is het doel duidelijk. “Winnen is belangrijker dan meedoen,”vertelt de zanger. “Het gaat ons niet om de jurk of de glitters. Het gaat ons om het liedje en de uitvoering daarvan. En stiekem is het toch erg leuk als artiest om voor 150 miljoen mensen op te treden.”

Daniël Lohues

Ilse de Lange en Waylon worden bijgestaan door Daniël Lohues, die met zijn band Louisiana Blues Club betrokken is geweest bij het project The Common Linnets. Lohues en Ilse de Lange kennen elkaar al sinds hun tienerjaren.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021