Excite

Ilse de Lange grote winnares 3 FM Awards

Donderdagavond werden de 3 FM Awards gehouden. Inmiddels een belangrijke Nederlandse popprijs, dus zat artiesten die zo'n 3 FM Award mee naar huis willen nemen. Ilse de Lange was dit jaar heerser en meester op de 3 FM Awards. Zij ging met maar liefst drie prijzen naar huis.

Beste zangeres, beste single (So Incredible) en beste album (Incredible), dat waren de awards die met Ilse de Lange meegingen naar Twente. Ze is hiermee officieel de koningin van de Nederlandse popmuziek. Krezip, een band die is opgehouden te bestaan, won twee prijzen. Zangeres Jacqueline Govaert was er niet bij, omdat ze was bevallen van een zoon. "We voelen ons als Queen zonder Freddy Mercury", zei de band. Want bevallen van een zoon is voor Krezip hetzelfde als sterven aan AIDS.

De grote show in de uitverkochte Gashouder in Amsterdam kende onder meer optredens van GEM, Novastar, De Jeugd van Tegenwoordig en DIO. Jaarlijks kiezen 3 FM luisteraars voor de genomineerden in de verschillende categorieën. In totaal stemden zo'n 450.000 mensen via internet, zei de organisatie.

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020