Excite

In 2 uur helft kaarten Red Hot Chili Peppers verkocht

De Red Hot Chili Peppers maken al sinds 1983 muziek, maar zijn nog altijd mateloos populair. In juni staat de Amerikaanse band in Nijmegen voor een optreden, en afgelopen vrijdag gingen de kaarten in de voorverkoop. Hoe populair de Chili Peppers nog zijn bleek wel uit het feit dat de helft van de kaarten binnen twee uur over de toonbank ging.

Vijftigduizend plaatsen

Het optreden vindt plaats op 28 juni in het Goffertpark in Nijmegen. Daar kunnen heel wat mensen in en er zijn dan ook 50.000 kaarten in de voorverkoop gedaan. Binnen twee uur stond de teller dus op 25.000 kaarten. Toch zei Shally Hurkmans van concertorganisator Mojo tegen gelderlander.nl dat ze niet denkt dat het concert meteen uitverkocht zal zijn: "De Goffert heeft een enorme capaciteit en bovendien ligt de datum nog vrij ver weg. Maar we komen een heel eind, want de verkoop loopt goed door."

De Red Hot Chili Peppers stonden al eerder in De Goffert, namelijk op 24 juni 2007. Ook deden de heren al eens Pinkpop en Rock Werchter aan. Toch kunnen de Nederlandse fans er blijkbaar geen genoeg van krijgen. Sinds het einde van de jaren '90 zijn de Red Hot Chili Peppers enorm populair in Nederland, maar de geschiedenis van de band gaat veel veder terug.

Heroïne verslaving

Want er zijn ook tijdens geweest dat het er allemaal niet zo rooskleurig uitzag voor de Amerikaanse band. Eind jaren '80 waren de bandleden Anthony Kiedis en Hillel Slovak ernstig verslaafd aan de heroïne. Die laatste stier in 1988 aan een overdosis, wat Kiedis ertoe bracht af te kicken. John Frusciante volgde Slovak op. De problemen waren toen de wereld nog niet uit, maar na een roerige periode vond de band uiteindelijk de weg naar de top.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020