Excite

India wil rechten op Yoga

India wil de rechten op de bekende yogaposes die we tijdens de gymlessen of in onze woonkamer doen. Het land heeft een team opgericht met 200 wetenschappers om alle oude yogaposes te identificeren. Dit doen ze om de "piraten" tegen te houden, die op de loer liggen om winst te maken met dit waardevolle materiaal. Gym-instructeurs zouden de rechten van bepaalde ademhalingstechnieken en oefeningen willen registreren als "zelf uitgevonden", terwijl de technieken eigenlijk al eeuwenoud zijn en uit India komen.

Yoga wordt in India gezien als een traditioneel medicijn en tegelijkertijd levert het miljarden op in de Verenigde Staten. De Indiaanse regering neemt nu een voorstel in beraad om een patent te nemen op dit "welgekende" merk. In feite willen ze voornamelijk voorkomen dat anderen "Yoga" als merk registreren, volgens de Indiaanse regering zijn er al zo'n 130 voorstellen ingediend. Yoga zou na deze procedure in het publiek domein geplaatst worden zodat iedereen er wel gebruik van kan maken, maar het niet meer verkocht kan worden als merk.

Vooral Amerikaanse bedrijven zouden al zo'n 150 miljoen dollar geïnvesteerd hebben in de "rechten" op deze "natuurlijke remedie". Deze remedies komen stuk voor stuk overeen met materiaal van de Traditional Knowledge Digital Library in India, dat 200.000 behandelingen tot in de kleinste details beschrijft. Er wordt nog steeds aan deze Yoga-encyclopedie gewerkt en het heeft de 200 onderzoekers al acht jaar gekost alles te verzamelen. Bronmateriaal is een groot aantal eeuwenoude Indiaanse teksten. In India worden er zeven medische systemen erkend, waarvan de moderne geneeskunde er één is. Zo'n 80% van de bevolking maakt uitsluitend gebruik van traditionele geneeskunde.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020