Excite

Indiaan Joan Franka naar Songfestival

Zo’n 2,3 miljoen kijkers zagen gisteren Joan Franka, gehuld in een lange witte jurk en verentooi het nationaal Songfestival winnen ten koste van Pearl Jozefzoon en Ivan Peroti. Met het nummer You and Me wist Franka grote indruk te maken het stemmende publiek. De vakjury zag liever haar concurrenten winnen.

Kritiek op outfit Joan Franka

De zangeres, bekend van The Voice of Holland, had voorafgaand aan de uitzending aangegeven zelf haar kleding te ontwerpen. De programmadirectie van het Songfestival was daarmee akkoord gegaan en haar uitbundige kledingkeuze liet niemand onberoerd. De social media waren nog nooit zo actief rondom een uitzending van de TROS. Ook de vakjury kon het niet laten om iets over de kleding te zeggen. Carlo Boszhard was van mening dat Joans talent toch vooral in haar zang zat, en niet in haar kledingkeus: “Je hebt prachtig gezongen, maar die tooi heb je niet nodig.” Jeroen Nieuwenhuize haakte daar op in: “Je hebt een hoop veren op je hoofd en die zou ik graag ergens anders willen steken.” Modekenner Stacey Rookhuizen raadde Joan aan om wat kleren aan haar concurrente Raffaëla te doneren, die als een schaarsgeklede stoeipoes het podium had beklommen.

Hoge kijkcijfers Songfestival

De commotie rondom de outfit van Joan droeg in zekere mate bij aan de hoge kijkcijfers die het programma trok. Met 2,3 miljoen kijkers was het Songfestival het best bekeken programma in tien jaar tijd. Het succes is voor een deel te danken aan John de Mol, die het nationaal Songfestival een grote make-over gaf. Bekende namen uit talentenjachten en een vakjury met BN’ers gaven de live show de allure die het programma eerder altijd miste.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020