Excite

Indisch dorp telt 220 tweelingen in 2000 gezinnen

In India stelden onderzoekers een vreemd feit vast. Het dorpje Kodinhi in de Indische deelstaat Kerala telt namelijk 220 (paar) tweelingen. Hoe het komt dat de 2000 gezinnen die er wonen zoveel tweelingen krijgen, is voor de doktoren een raadsel. Het gemiddelde aantal tweelingen over de hele wereld is ongeveer 1,8%, wat betekent dat Kodinhi zes keer zoveel tweelingen heeft als normaal.

De statistieken liegen er niet om: in 2008 werden er 15 tweelingen ter wereld gebracht. Heel wat als je weet dat het totaal aantal geboortes slechts 300 was. Over de laatste tien jaar gekeken, is er een scherp stijgende lijn in de verhouding tweelingen per geboortes waar te nemen.

De wetenschappers die met dit geboortecijfer bezig zijn, hebben nog geen goede verklaring voor het hoge aantal tweelingen kunnen geven. Een plaatselijk dorpsarts, Krishnan Sribiju, beweert dat het met voeding en drinkwater te maken heeft. Geen een kind werd de laatste tien jaar met een afwijking geboren, dus vervuiling kan de oorzaak niet zijn. IVF, wat leidt tot de zogenaamde "proefbuisbaby's", wordt in het dorp niet toegepast.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020