Excite

Inslag meteoriet in Rusland

Vrijdag maakten Russische autoriteiten bekend dat er meer dan 1200 gewonden geteld zijn na de inslag van een meteoriet in Siberië, Rusland. De meeste slachtoffers zijn lichtgewond door rondvliegend glas na gesprongen ramen. Sommigen zijn er ernstiger aan toe, met onder meer verwondingen aan het hoofd en in het gezicht. Direct nadat de meteoriet de aarde raakte, werd gesproken van zo’n 500 gewonden.

Meteorietenregen

Ongeveer 110 mensen liggen nog in het ziekenhuis. Van de gewonden zijn er 160 kinderen geteld. Veel mensen zijn erg geschrokken van de meteorietenregen. De explosie van de ruimterots veroorzaakte schade aan meer dan 3000 woningen in zes steden in het Russische Oeral gebergte. Het is de grootste meteorietinslag op land van de afgelopen eeuw.

Brokstukken meteoriet

Naar schatting woog het object enkele tonnen toen het de atmosfeer binnendrong. Door de wrijving knalde de meteoriet in stukken uit elkaar. Volgens wetenschappers hadden de brokken een snelheid van 30 kilometer per seconde toen ze de aarde raakten. Vliegtuigen zijn inmiddels op zoek naar de brokstukken, die tientallen kilometers van elkaar op de aarde zijn beland.

Video meteorietinslag

Bekijk hier een video compilatie van de meteorietinslag in Rusland.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020