Excite

Irak-commissie niet volledig ongecensureerd

De economische crisis heeft ook voordelen voor sommige mensen, zoals de regering. Behalve het feit dat die meer financiële macht naar zich toe kunnen trekken, vergeten mensen door de crisis ook andere belangrijke zaken. Zoals het onderzoek dat gaat plaats vinden naar de Nederlandse militaire steun voor de Amerikaanse oorlog in Irak.

Natuurlijk had Balkenende beloofd om een onafhankelijke commissie in te stellen. Nu blijkt dat die commissie iets minder onafhankelijk is dan van te voren is toegezegd. En dat moet je niet doen, want dan maak je het Nederlandse parlement boos. De Tweede Kamer is in ieder geval woedend.

Wat blijkt? De commissie Davids moet eerst bij Balkenende door de keuring voordat er verslagen naar de Kamer gaan. Het rapport moet eerst door het kabinet worden goedgekeurd. Heeft Balkenende geregeld. Ook mogen er in het rapport geen geheime stukken worden opgenomen. Wat een beetje de essentie van het rapport teniet doet, uiteraard. Volgende week volgt een spoeddebat over deze kwestie.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021