Excite

Iron Maiden, Muse en meer op Sziget 2010

Sziget 2010 begint zich al mooi te vormen. Vandaag zijn er middels een persbericht veel nieuwe namen bekend gemaakt voor op dit festival. Grote namen die op Sziget zullen staan zijn onder anderen Iron Maiden, Muse, Faithless, Danko Jones, Monster Magnet en Bad Religion.

Maar Sziget heeft nog meer topnamen voor op het programma, zoals Gorillaz, Kasabian, The Specials, Billy Talent, Sound System DJ set, Enter Shikari, Infected Mushroom, The Hives, The Toy Dolls, Ska-P, Gentleman, The Cribs, Gwar, Lyapis Trubetskoy, K.I.Z. Skindred, Children Of Bodom en 69 Eyes.

Sziget vindt plaats in Boedapest, Hongarije. Het is het grootste festival van Europa en er is ruimte voor zo’n 370.000 mensen. Het festival duurt vijf dagen en is dit jaar van 11 tot en met 16 augustus. Behalve muziek kun je er cursussen doen (zoals bijvoorbeeld een cursus Hongaars) en zijn er films en theatervoorstellingen. Alles is verdeeld over meer dan veertien verschillende podia. Een dagkaartje kost 45 euro en je kunt iedere dag genieten van het festival voor 170 euro inclusief camping en 140 euro exclusief camping.

Sziget is bij de Nederlanders ook erg geliefd. Kaartjes zijn in verhouding tot festivals als Lowlands, Pinkpop en Werchter namelijk erg goedkoop en ook het eten en drinken in Hongarije is goed betaalbaar. Speciaal voor de Nederlandse bezoekers is er de Sziget trein. Hier kun je op de website van Sziget een kaartje voor reserveren. Prijzen hiervan variëren tussen de 158 en de 300 euro. Er zijn speciale partytreinen, met echte discowagons. Deze kaartjes zijn het duurste. De goedkoopste kaartjes zijn zitplaatsen voor de gehele rit.

Afbeelding: Flickr account sandervds

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019