Excite

Italiaanse politici keuren aanval Berlusconi af

Zondag werd Silvio Berlusconi aangevallen door een Italiaanse man. Op het plein voor de Dom van Milaan werd Berlusconi geslagen met een miniatuur versie van dezelfde dom. Daarbij liep de Italiaanse premier flinke schade aan het gezicht op. De wonden waren redelijk heftig en Berlusconi zag er dan ook flink gehavend uit. Hij werd onmiddellijk naar een ziekenhuis afgevoerd.

De Italiaanse politici keuren de aanslag ten zeerste af. Dat geldt zowel voor de voorstanders van het beleid van Berlusconi als voor zijn tegenstanders. Het rechtse Lega Nord sprak over een terroristische daad. De aanslag werd "een niet te beschrijven actie die krachtig moet worden veroordeeld" genoemd door oppositieleider Pier Luigi Bersani van de linkse Democratische Partij.

President Giorgio Napolitano van Italië roept op om meningsverschillen niet met geweld uit te vechten. Italië ging in de jaren '80 namelijk gebukt onder een golf van maffiageweld tegen politici. Er is in het geval van de aanslag tegen Berlusconi waarschijnlijk geen sprake van een georganiseerde aanslag. De dader is al tien jaar voor psychologische problemen in behandeling.

Afbeelding: AD.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021