Excite

‘It’s been a fucking pleasure’: Oasis is niet meer

De gebroeders Gallagher hebben het nooit echt heel goed met elkaar kunnen vinden, maar toch lukte het ze om 18 jaar een band te vormen die hit na hit scoorde. Nu is het echter genoeg geweest: Noel wil nu echt geen dag langer samenwerken met zijn broer Liam en is per direct uit de band gestapt. De optredens die nog gepland stonden zijn geannuleerd.

Al meerdere keren stond het voortbestaan van de band op losse schroeven, maar steeds wisten de broertjes toch weer door te gaan. De laatste tijd leek de relatie tussen de twee echter nog slechter dan ooit: ze zagen elkaar alleen tijdens optredens op het podium en wisselden geen woord meer met elkaar. Sterker nog; de laatste keer dat de twee elkaar spraken, kregen ze zo’n ruzie dat Noel uiteindelijk in huilen uitbarstte. Na die aanvaring wisselden de twee alleen nog maar beledigingen uit via Twitter.

Perez Hilton meent ook de reden te weten achter de breuk: Liam zou al grappend gezegd hebben dat Noel niet de echte vader is van zijn 9-jarige dochter. Dat was voor Noel de druppel. Volgens insiders is Noel zelfs nu, dagen na het incident, volledig giftig. Liam van zijn kant is ervan overtuigd dat Noel hem zal smeken om terug in de band gelaten te worden. Zelfs zonder Noel komt het wel goed met Oasis, zei Liam in een interview.

Volgens de moeder van de twee, Peggy Gallagher, zullen de twee hun ruzie wel weer bijleggen en is er best een redelijke kans dat Oasis weer bij elkaar komt. Zij meent dat de broers zielsveel van elkaar houden en alleen een beetje ‘anders’ zijn. Volgens Peggy hebben de jongens ook pas ruzie sinds ze de band gestart zijn. De laatste heftige ruzies en de conclusie die Noel daaruit getrokken heeft, schrijft ma Gallagher toe aan de stress die een toer met zich meebrengt. Er zit voor liefhebbers dan ook niets anders op dan hopen en afwachten!

Afbeelding: Flickr account freschwill

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021