Excite

Ivo Opstelten moet voor Nederlandse Olympische Spelen zorgen

Het binnenhalen van de Olympische Spelen is altijd een lang en slopend proces. Het kost klauwen met geld om de stad waar de Olympische Spelen moeten komen helemaal tiptop in orde te maken voor de commissie die de Olympische Spelen toewijst. Marketing, promotie, paaien bij de juiste mensen, het is nogal wat, die Spelen. Omdat Nederland graag in 2028 de Olympische Spelen weer organiseren, is Ivo Opstelten aangesteld als voorzitter van de Council Olympische Spelen 2028.

Aan de oud-burgemeester van Rotterdam de eervolle maar zware taak om de Olympische Spelen in 2028 naar Nederland te halen. Waarom 2028? Omdat in 1928, honderd jaar eerder, de Olympische Spelen in Amsterdam georganiseerd werden. Mooi moment om het nog eens dunnetjes over te doen. Opstelten moet de nationale discussie over de haalbaarheid van de Olympische Spelen aanjagen en kijken of er voldoende draagvlak en capaciteiten zijn om in 2028 de Spelen in Nederland te organiseren.

Opstelten heeft nog even de tijd. Momenteel vechten vier steden de strijd uit voor de Olympische Spelen van 2016. Die steden zijn Chicago, Madrid, Tokyo en Rio de Janeiro. Chicago wordt daarbij gesteund door de voormalige senator van Illinois en huidige president van de Verenigde Staten, Barack Obama. Rio denkt overigens de meeste kans te maken, omdat de Olympische Spelen nog nooit in Zuid-Amerika zijn georganiseerd.

Afbeelding: Flickr, Marco Scala

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020