Excite

Jaap de Witte moet de 3JS verlaten

Gitarist Jaap de Witte moet de 3JS noodgedwongen verlaten. De 59-jarige Voldendammer hangt zijn gitaar in de wilgen nadat een neurotische aandoening ervoor zorgt dat hij niet meer kan gitaarspelen. “Het signaal vanuit mijn hersenen wordt niet meer doorgegeven naar mijn vingers,” vertelt De Witte in De Telegraaf.

Onverwacht

“Dat frustreerde me zó, dat ik de laatste tijd met een grote boog om mijn gitaar heen liep.” De andere bandleden en het management zijn de afgelopen week op de hoogte gebracht. Het bericht kwam ook voor hen totaal onverwacht. Frontman Jan Dulles reageert geschokt op het nieuws van de neurotische aandoening. “Ik heb altijd wel gedacht dat Jaap eerder zou stoppen, maar dat werd ingegeven door het feit dat Jaap ouder is dan wij,” zegt Dulles.

Stapje terug

Op de website van de band staat vermeldt: “Jaap had al geruime tijd last van de pezen in zijn handen die hem het gitaarspelen op het hoogste niveau onmogelijk maken. Na eerder operaties te hebben ondergaan en langdurige intensieve therapie te hebben gehad, moet hij nu toch een stapje terug doen.”

Zoon Jan (25) wordt opvolger

Jaaps zoon Jan zal zijn vader opvolgen bij de live-optredens. Volgens Kwakman kennen de fans hem al en blijft de muziek van de 3JS op deze manier in de familie. Jan speelt al sinds twee jaar in de 3JS-band.

Jaap blijft betrokken

Helemaal afscheid nemen van de 3JS zal Jaap nog niet doen. Tijdens de aankomende theatertour ‘Bronnen’ staat de Volendammer gewoon nog op het podium. Hij zal geen gitaar spelen, maar wel te horen zijn als achtergrondzanger. “Hij neemt op deze wijze persoonlijk afscheid van alle fans.” Ook na de tour zal Jaap de Witte nog betrokken blijven bij het creatieve proces. “Hij gaat door met het schrijven en componeren van nummers,” vertelt Jaap Kwakman in het AD. “Dat kan je ook zonder dat je vingers willen. We doen dat al bijna twintig jaar met z'n drieën en we kunnen en willen dat niet anders.”

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020