Excite

Jaar cel voor Berlusconi

Silvio Belusconi is veroordeeld tot een jaar cel voor het lekken van afgeluisterde gesprekken. Het afluisterschandaal speelde zich af in 2005, Berlusconi zou de gesprekken hebben gelekt naar een krant van het concern Mediatrade, waarvan zijn broer Pablo uitgever is. De gesprekken gingen over een gefaalde poging van verzekeraar Unipol tot overname van een bank. De rechtbank in Milaan veroordeelde vandaag de oud-premier voor zijn rol in het afluisterschandaal. Het is overigens onwaarschijnlijk dat Berlusconi ook de cel in zal gaan, omdat hij zo goed als zeker hoger beroep zal aantekenen. In juli 2013 verjaart de zaak.

Berlusconi de veelpleger

Berlusconi was al niet bepaald van onbesproken gedrag. Eerder werden Silvio en zijn mediaconcern vrijgesproken van belastingontduiking. Hij werd beschuldigd van het verkopen van film- en televisierechten voor kunstmatig hoge prijzen in 2004. Hiermee zou hij tien miljoen euro aan belastinggeld in eigen zak hebben gestoken.

Ruby-gate

Op 18 maart staat Berlusconi nog terecht in de 'Ruby Gate'. Daarin wordt hij beschuldigd van machtsmisbruik en het aanmoedigen van prostitutie van minderjarigen. Een leuke bijkomstigheid: morgen is het de internationale dag van de vrouw.

Politiek imago Berlusconi

Alle rechtszaken lijken overigens maar weinig invloed te hebben op het politiek imago van Berlusconi. Zijn partij kreeg bij verkiezingen vorige maand veel meer stemmen dan verwacht. Berlusconi zelf beschuldigt de justitie ervan hem buitenspel te zetten bij de politieke onderhandelingen die volgen na de verkiezingen

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021