Excite

Jack Spijkerman heeft succes met terugkeer

Na langdurige afwezigheid maakte Jack Spijkerman afgelopen zaterdagavond zijn rentree op de Nederlandse televisie. Dat deed hij met het programma 'Wat vindt Nederland?'. De show zal de toekomst van Spijkerman gaan bepalen, want hij krijgt van producent John de Mol slechts een kans om zich opnieuw te bewijzen. Dat lijkt voorlopig te gaan lukken, want Jack Spijkerman trok met de eerste aflevering 1.080.000 kijkers. 33.000 meer dan 'Het Beste Idee Van Nederland' dat tegelijkertijd op SBS6 werd uitgezonden.

Voor John de Mol was het een vereiste dat Jack Spijkerman minimaal in de miljoen kwam met zijn kijkcijfers. Voor minder zou het niet doen op de zaterdagavond. Spijkerman is dan ook zeer blij dat zoveel mensen zijn programma bekeken. Dat heeft natuurlijk ook te maken met de publicatie rond de show en het feit dat het de terugkeer is van Spijkerman op de Nederlandse televisie. De vraag is over Spijkerman hierna steeds meer kijkers gaat trekken, of dat na de aanvankelijke interesse de kijkers alsnog massaal afhaken.

Jack Spijkerman was vroeger zeer succesvol bij de VARA, waar het programma Kopspijkers favoriet was bij zeer veel Nederlanders op zaterdagavond. De presentator besloot echter op een gegeven moment om de overstap naar Talpa/Tien te maken, maar dat station zakte keihard door de grond. Spijkerman werd meegesleurd in de ellende van Talpa en verdween van de Nederlandse televisie. Hij hoopt met zijn show bij RTL4 te laten zien dat hij nog steeds relevant is. Voorlopig lijkt hem dat te lukken.

Afbeelding: AD.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021