Excite

Jack Spijkerman komt met nieuw programma

Jack Spijkerman is inmiddels bijna vier jaar van de buis. Na het enorme succes van Kopspijkers maakte de voormalige cabaretier de overstap naar het commerciële Talpa. De zender van John de Mol werd echter een flop, zodat Jack Spijkerman op straat kwam te staan. Een storm van kritiek kreeg de eerder zo geprezen presentator over zich heen. Inmiddels zegt Spijkerman zelf weer klaar te zijn voor een nieuw programma.

RTL4 gunt de succesvolle televisiepersoonlijkheid een nieuwe kans. In samenwerking met de Sponsor Loterij en het onderzoeksbureau van Maurice de Hond gaat Jack Spijkerman het programma 'Wat denkt Nederland?' presenteren. Het concept is nog niet helemaal duidelijk, maar de idee is dat een panel moet inschatten wat Nederland kiest bij vragen over de actualiteit. Spijkerman geeft als voorbeeld de vraag: Holleeder en Joran van der Sloot liggen in een gracht en er is maar een reddingsboei. Naar wie gooi je de boei? Dergelijke vragen moeten samen met het panel en Jack Spijkerman een amusant programma opleveren.

Spijkerman zelf maakt zich niet druk over critici, doelgroepen of kijkcijfers. Hij wil gewoon weer een leuk programma op de buis brengen. Of 'Wat kijkt Nederland?' uitgevoerd zal worden met een panel van cabaretiers of meerdere panels die tegen elkaar strijden, is nog niet duidelijk. Deze zomer buigt Spijkerman zich met een groep creatievelingen over het programma. In het najaar is het programma te zien op RTL4.

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020