Excite

Jakhals Erik heeft spijt van gegooid bierflesje

Jakhals Erik heeft spijt van het bierflesje dat hij tijdens televisieopnames vanaf het dak van een grachtenpand naar een rondvaartboot gooide. Het voorval was vrijdagavond te zien in de televisie-uitzending van De Wereld Draait Door, waarvan ‘De Jakhalzen’ onderdeel is.

Dijkstra interviewt voor het programma de zanger van rockband Rammstein Till Lindemann. Wanneer Lindemann tijdens het interview bij wijze van grap vraagt of hij zijn bierflesje van het dak mag gooien, waagt Erik Dijkstra zelf een poging. Op een haar na mist het flesje een nietsvermoedende vrouw, die meters lager op een rondvaartboot in de gracht passeert. De politie heeft vandaag een proces-verbaal opgemaakt naar aanleiding van het voorval.

Spijt

Nu veel kijkers de levensgevaarlijke actie veroordelen, ziet Dijkstra in dat zijn baldadige grapje behoorlijk ernstige gevolgen had kunnen hebben. Hij heeft spijt van de actie: “Ongelofelijk stom en helemaal niet grappig,” verklaart de presentator. “Toen ik het gisteren in de uitzending terugzag, dacht ik: dit is helemaal niet grappig.”

Ik dacht, ach, het is gewoon een soort veredelde plastic fles die toch al leeg is. Er is gelukkig niemand geraakt. Toen we het zaten te monteren, vonden we het nog grappig. Mensen associëren het met stoeptegels die van een viaduct worden gegooid. Die link had ik nog niet gelegd, maar ik snap het wel. Dit had gewoon nooit mogen gebeuren, we hadden het ook niet uit moeten zenden. Ik had het gewoon nooit moeten doen.

De Zonnebloem

De rondvaartboot blijkt nu van stichting De Zonnebloem te zijn; een organisatie die activiteiten organiseert voor mensen met een beperking. Directeur van De Zonnebloem Noud van Rooij spreekt bij AT5 zijn woede uit over het incident. “Dit is echt te zot voor woorden. Dat het gebeurt is al erg genoeg, maar dat het vervolgens wordt uitgezonden is helemaal onbegrijpelijk. Dat ze zoiets doen om kijkcijfers te halen.” Van Rooij voegt toe: “De mensen aan boord van de boot hebben een lichamelijke beperking, ze kunnen niet eens wegduiken, al zouden ze dat willen.”

Vrijwilliger

Jakhals Erik heeft inmiddels contact opgenomen met De Zonnebloem om zijn excuses te maken. “Godzijdank is het goed afgelopen,” ligt Dijkstra toe. “Maar ik vind het nog extra vervelend dat ik een boot heb geraakt met mensen met een lichamelijke beperking.” De presentator heeft afgesproken dat hij een of twee dagen als vrijwilliger mee zal lopen met activiteiten van De Zonnebloem. “Om het een beetje goed te maken en te zien wat voor werk ze doen.”

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021