Excite

James Cameron maakt ‘Avatar-Bijbel’

James Cameron zou druk bezig zijn met het schrijven van een zogenaamde ‘Avatar-Bijbel’. Het boek zou de volledige wereld van Avatar in kaart brengen. Als het helemaal af is, kan het gebruikt worden als basis voor een script. Dit betekent wel dat het nog even zal duren voor er een vervolg komt op de kaskraker Avatar.

Het nieuws dat er gewerkt wordt aan vervolgdelen werd naar buiten gebracht door Sam Worthington. Hij nam de rol van Jake Sully op zich voor het eerste deel. Hij kijkt erg uit naar de vervolgfilms, want Cameron heeft al een tipje van de sluier opgelicht. Zo zou een deel van de film zich onder water af gaan spelen en komen er ook zwevende bergen in voor. De stroom ideeën van Cameron lijkt eindeloos te zijn.

Avatar, een film waar Cameron al heel erg lang mee bezig was, werd vanaf dag 1 een regelrechte hit. De film bracht maar liefst 2,7 miljard dollar op. Er moeten in ieder geval twee vervolgfilms komen, waarvan de eerste in december 2014 uit zal komen. Het jaar daarop zal deel drie waarschijnlijk verschijnen.

Cameron zal na het schrijven van de films pas beslissen of de beide films in één keer worden opgenomen, of dat dit in twee fasen gedaan wordt. In ieder geval zullen de personages en thema’s verder uitgediept worden. Natuurlijk zal ook nu weer gebruik worden gemaakt van 3D-technologie.

Afbeelding: Flickr, gebruiker torley

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020