Excite

James Cameron wil 3D-versie van Titanic

De mogelijkheden met moderne 3D-films zijn vrij uitgebreid. De bioscoopbezoeker is niet meer verplicht om met een simpel kartonnen brilletje met een rood en een blauw glas er in naar het scherm te kijken. De 3D-brillen van tegenwoordig zijn hypermodern en zorgen voor een uitermate unieke ervaring. Dat merkt ook James Cameron, de grote Hollywoodregisseur, die momenteel aan het werk is aan de 3D-film Avatar. Het inspireerde hem klaarblijkelijk, want James wil nu zijn grote succesfilm Titanic ook ombouwen tot 3D-film.

Titanic was een van de grootste bioscoopsuccessen ooit. Na twee uur gekeuvel en naaktschilderen was de setting beschreven die het imposante slotstuk van drama moest voorzien: het zinken van het gigantische schip. Toentertijd maakte James Cameron gebruik van de beste technieken om het zinkende schip zo indrukwekkend mogelijk in beeld te brengen. Dat was ook zeker gelukt, waarmee James Cameron een film maakte die geschikt was voor zowel zwijmelende meisjes als actie-hongerige jongetjes. Met het verbouwen van de film tot een 3D-versie hoopt James Cameron dat succes te evenaren.

En waarom niet? Leonardo DiCaprio die Kate Winslet met uitgestrekte armen vast houdt op de boeg, het vallen van de mensen tijdens het zinken van het schip, zelfs de onderwaterscenes van het wrak zullen spectaculair aandoen in de 3D-variant. De film lijkt te zijn geschapen voor het 3D-formaat. James Cameron schat in dat hij zo'n 14 maanden nodig heeft om de film om te bouwen, waardoor Titanic 3D halverwege 2011 in de bioscopen mag worden verwacht. Wij zeggen, duw de boot maar af en begin aan de reis!

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020