Excite

Jan Smit neemt het Eurovisie Songfestival serieus

Jan Smit neemt zijn nieuwe rol als commentator bij het Eurovisie Songfestival heel serieus. Samen met TROS-dj Daniël Dekker praat hij drie avonden lang de shows aan elkaar. "Daniël en ik hebben een goede klik. We zitten er voor Nederland en gaan het heel serieus aanpakken," zegt de zanger op Nu.nl.

De eerste tien plekken in de finale zijn inmiddels vergeven en de Nederlandse inzending 3JS moet morgen aan de bak. Als het nummer Never Alone in de smaak valt bij de rest van Europa, mogen de drie jongens zaterdag opnieuw hun kunsten vertonen in de finale. Ook dan zullen Jan Smit en Daniëk Dekker het commentaar leveren.

Vorig jaar was het Cornald Maas die zijn kundige visie op het Songfestival mocht geven. Hij had er echter geen rekening mee gehouden dat ook de TROS meeleest op zijn Twitter-account. Nadat Maas zich kritisch had uitgelaten over de Nederlandse deelnemer van vorig jaar, Sieneke, kon 48-jarige tv-presentator zijn biezen pakken.

Daarmee gaat er heel wat kennis over het Eurovisie Songfestival verloren, maar Jan Smit maakt zich geen zorgen: "We hebben een maandenlange voorbereiding en op internet staat alles wat er te vinden is. Ook is er door de TROS research gedaan," zo zegt de 25-jarige zanger uit Volendam. Hij zal de kwaliteit van de liedjes gaan beoordelen, terwijl zijn collega Daniël Dekker als kenner meekijkt.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020