Excite

Japan bang voor grote stroomuitval

De kans bestaat dat er in Japan binnenkort een grote stroomuitval gaat komen. Daarom heeft de overheid van het land haar inwoners opgeroepen om het energieverbruik te verminderen. Op dit moment is het evenwicht tussen vraag en aanbod een beetje zoek, waardoor het belangrijk is er zorgvuldig mee om te gaan.

Op dit moment zou het er al zo slecht voor staan met de energievoorziening, dat de energiemaatschappij de vraag vanuit de hoofdstad en de omgeving bijna niet aan kan. Als hier een storing uit voort komt, kan het zo maar eens zo zijn dat maar liefst 35 miljoen inwoners zonder stroom komen te zitten. Vooral in de avonduren blijkt het energietekort een echt probleem te zijn; dan is het verbruik namelijk het hoogst.

Energieleveranciers in Japan hebben al een rantsoen ingesteld als het gaat om energie, naar aanleiding van de aardbeving en de tsunami die het land trof. Tokio heeft hier in ieder geval mee te maken, evenals het oosten van het land. Het rantsoen moet nog zeker tot eind april in werking blijven. Het noordoosten van het land moet het mogelijk nog langer met minder stroom doen. Voor nu wordt het gebruik ook afgewisseld en schakelen steden de stroom elke dag afwisselend een paar uur uit, zodat het tekort enigszins opgevangen kan worden.

Afbeelding: Flickr, gebruiker uncle-leo

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020