Excite

Japanse ex-premier blijkt superheld

Junichiro Koizumi was premier van Japan tussen 2001 en 2006, maar pas enkele weken geleden nam hij afscheid van de politiek. Nu blijkt hij een superheld te zijn. Niet zomaar een superheld, maar Ultraman King. Ultraman is al decennia lang ultrapopulair in Japan, tijdens zijn gevechten tegen monsters en aliens. Ultraman King is een soort senior, maar nog steeds erg krachtig. En wijs natuurlijk.

Ex-premier Junichiro Koizumi heeft onthuld dat hij de stem zal inspreken van Ultraman King in de nieuwe film die rond december uitkomt in Japan. Als premier was Koizumi al waanzinnig populair, een 'speaking role' in een actiefilm zal hem uiteraard alleen maar meer liefde doen opleveren. Junichiro Koizumi heeft op aanraden van zijn zoon Shinjiro de rol geaccepteerd. Zijn zoon was vroeger namelijk liefhebber van Ultraman.

Inmiddels is Shinjiro Koizumi 28 jaar. Hij volgde zijn vader in augustus op met een zetel. Want zijn vader wordt dus superheld. Junichiro Koizumi zegt erg veel zin te hebben in het inspreken van Ultraman King. Het productiebedrijf achter Ultraman zegt voor de ex-premier van Japan gekozen te hebben vanwege de liefde voor hem bij het volk en zijn leiderschapskwaliteiten. Hoe Junichiro Koizumi het doet tegenover aliens en monsters, zal in december blijken.

Terug naar eigen land: Welke superheld mag Balkenende spelen?

Afbeelding: Telegraph.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018