Excite

Jean-Claude Vandamme gaat weer boksen

Jean-Claude Vandamme stopt met acteren. De sporter/bokser heeft besloten zich weer te richten op thaiboksen. Zijn keuze is opvallend, want hij begon juist als acteur weer in trek te raken en dat is in het verleden wel anders geweest.

Jean-Claude Vandamme werd lange tijd niet meer ingeschakeld door filmstudio’s, omdat hij absurde salariseisen had én verslaafd was aan drugs. Hierdoor was hij zelfs terecht gekomen op de zwarte lijst van Hollywood en was hij welbeschouwd ‘persona non grata’. Vandamme geeft dit zelf ook toe en zegt dat hij een aanbod kreeg om drie films te maken voor 8 miljoen per film, maar dat hij koppig was en 14 miljoen wilde hebben, omdat Jim Carrey dat ook kreeg. Toen lieten de filmbazen hem vallen. Naar eigen zeggen was hij compleet de weg kwijt en was hij zichzelf niet, waardoor hij een grote fout maakte en vervolgens jarenlang op de zwarte lijst terecht kwam.

Inmiddels heeft hij weer een paar aanbiedingen gekregen, maar blijkbaar heeft hij zijn hart alweer verpand aan het boksen. Hij staat straks voor het eerst in bijna dertig jaar weer in de ring. Niet tegen de minste tegenstander: hij gaat boksen tegen de Thai Somluck Kamsing. Die haalde in 1996 nog goud op de Olympische Spelen.

Vandamme kijkt uit naar de wedstrijd en ziet het als een soort onderhoudsbeurt. Hij meent dat hij nog tien jaar gezond zal zijn als hij de wedstrijd tegen de Thai wint.

Afbeelding: Flickr account ssoosay

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018