Excite

Jennifer Lawrence naakt - hacker publiceert naaktfoto's

Maandag verschenen naaktfoto’s van tientallen beroemde vrouwen op het internet. Onder anderen Jennifer Lawrence was naakt op het internet te bewonderen. De vrouwen hadden er echter niet zelfs voor gekozen om publiekelijk in hun evakostuum te staan: de foto’s waren via een hacker voor een groot deel uit de persoonlijke iCloud van de sterren gehaald. Het gaat om een van de grootste hack-schandalen sinds lange tijd rondom beroemdheden.

Pikante foto's

De hacker die de naaktfoto’s zondagnacht publiceerde meldde dat hij nog veel meer pikante foto’s in zijn bezit heeft. Hij publiceerde een lijst met wel honderd namen, met onder anderen Lea Michelle, Rihanna, Vanessa Hudgens en Hillary Duff. Jennifer Lawrence heeft direct nadat de naaktfoto’s verschenen op de website 4chan haar woordvoerder ingeschakeld om de actie te veroordelen. Haar collega Kirsten Dunst hield het bij de cynische tweet: “Thanks iCould”.

iCLoud

De opslagdienst iCloud is namelijk volgens de beroemdheden deels verantwoordelijk voor het lekken van de foto’s. Er zou een lek in de beveiliging zitten, maar Apple heeft die optie vanaf het begin tegengesproken.

Inmiddels is duidelijk dat de beroemdheden zelf geen goed wachtwoord hebben gebruikt, of dat de vragen om hun vergeten paswoord te herstellen te eenvoudig waren. Ook bestaat de optie dat de hacker politiesoftware heeft gebruikt om toegang te krijgen tot de accounts in iCloud. Dat zou betekenen dat de hacker naast privefoto’s van Jennifer Lawrence naakt; ook haar sms’jes, e-mails en andere data tot zijn beschikking heeft.

Hoe stel je een veilig wachtwoord in? Lees onze tips en trucs!

Privacy

Met de foto’s van Jennifer Lawrence naakt op het internet, heeft de actrice inmiddels laten weten de actie te zien als een schending van haar privacy: “De autoriteiten weten ervan en iedereen die de foto's van Jennifer Lawrence deelt zal worden vervolgd,” verklaart haar woordvoerder.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021