Excite

Jezus zorgt voor controverse in Giessenlanden

Religieuze rellen in het Zuid-Hollandse Giessenlanden. De toch zeer christelijke gemeente wil namelijk dat boer Joop van Ooijen de koeiengrote tekst "Jezus Redt" van het dak van zijn huis afhaalt. Het zou een overtreding zijn van de woningstandregels en welstandregels, omdat de christelijke tekst te opvallend is. Uiteraard is dat precies de bedoeling van dak-evangelist Van Ooijen.

Jezus gaat Joop van Ooijen veel centjes kosten

Omdat religieuze mensen nogal overtuigd zijn van hun eigen gelijk en de beloning in de hemelen voor zich zien, doet Joop van Ooijen niet moeilijk over de dwangsom van vijfhonderd euro per week. Dat is namelijk het bedrag dat de ambtenaren van de gemeente Giessenlanden opleggen aan de obstinate boer met de confronterende tekst. Van Ooijen is elke bekeerling voor zijn religie meer waard dan vijfhonderd euro per week. Er van uitgaande dat mensen zich tot God richten omdat ze "Jezus Redt" op het dak van een boerderij zien staan in Giessenlanden.

Een bijzonder mens, dat is Joop

Dat de boer een bijzonder mens is, blijkt uit meer zaken dan alleen zijn dak-technische bekeringsdrang. Van Ooijen houdt zich netjes aan de Bijbelse worden 'gaat heen en vermenigdvuldigt u', want hij is inmiddels in het bezit van zestien kinderen. Je zou zeggen dat je als boer in deze zware tijden met een dergelijk groot gezin niet echt vijfhonderd euro per week kan missen. Maar, zo redeneert boer Van Ooijen, Jezus redt. Dus die vijfhonderd euro per week komen er vast ook wel.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020