Excite

Jezusquiz EO was te geinig

De EO heeft spijt van de Grote Jezus Quiz op Tweede Paasdag. In het programma werd de kennis van het lijdensverhaal van Jezus getest. De lichtvoetige quiz over Jezus Christus was speciaal voor de Nederland 3-kijker, een doelgroep die niet of nauwelijks iets heeft met God en de Bijbel. Na de uitzending kwamen er veel klachten binnen van kijkers die het programma stompzinnig en spottend vonden. Zelfs atheïsten vonden het programma “tenenkrommend.”

Over de grens

De EO wilde met de uitzending de doelgroep bereiken die normaal niet zo snel iets met het geloof te maken krijgt. Bij de poging om die kijker te bereiken is een grens overschreden, zo geeft EO-directeur Arjan Lock toe: “In ons verlangen om met mensen in gesprek te gaan over Jezus moeten we soms op de grens lopen. Soms lukt dat, maar met de Jezus Quiz zijn we in de vormkeuzes helaas over die grens geschoten. We bieden daarom onze excuses aan aan iedereen die teleurgesteld of gekwetst is door dit programma.”

Goede kijkcijfers voor Nederland 3

De Grote Jezus Quiz werd gisteravond door 398.000 mensen gezien, een goed cijfer voor Nederland 3. In het programma werden bekende Nederlanders aan de tand gevoeld over hun kennis van Pasen en Jezus. Teamcaptains waren Syb van der Ploeg en Danny de Munk, die beiden Jezus speelden in The Passion. De andere kandidaten waren rapper Kempi, comedian Howard Komproe, Charly Luske, Frank Lammers, Fatima Moreira de Melo en Fajah Lourens. In fragmenten tussendoor vertelden twee 'echte meisjes' hun eigen versie van het Paasverhaal. Mensen die alsnog geïnteresseerd zijn in de quiz hebben pech: de uitzending is niet meer online te bekijken omdat de EO meer kijkslachtoffers wil voorkomen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020