Excite

Jim Bakkum komt op voor homorechten

De Nederlandse zanger Jim Bakkum is binnenkort te zien in een Amerikaanse campagne voor homorechten. Tussen het plannen van zijn huwelijk met Bettina Holwerda heeft de zanger blijkbaar toch nog tijd over voor wat goede daden. Hij liet donderdag via Twitter weten dat hij zich heeft laten fotograferen voor de NOH8-campaign.

Bakkum verkeert daarmee in goed gezelschap: ook internationale celebrities als Kim Kardashian, Ashlee Simpson en Spice Girl Mel B. dragen de actie een warm hart toe. De NOH8 (No Hate) campagne vraagt in de staat Californië om aandacht voor homorechten. Het is een protestactie in antwoord op de Proposition 8-wet die in 2008 werd aangenomen.

De Proposition 8-wet maakt het onmogelijk voor homoseksuele stellen om met elkaar te trouwen in Californië. Onderdeel van de protestactie is een fotoserie, die twee jaar geleden begon met portretfoto’s van willekeurige homo- en heteroseksuele inwoners van de staat. Al snel volgden politici, modellen en sterren, die de campagne wilden steunen.

Alle deelnemers aan de protestactie worden gefotografeerd met een stuk tape over de mond geplakt, die symboliseert hoe de Proposition 8-wet mensen de mond wil snoeren. Zijn manager laat weten dat Bakkum werd gespot toen hij in Los Angeles was. Het portret van de zanger zal worden toegevoegd aan de online fotocollectie van de campagne.

Bakkum zelf geeft aan blij te zijn dat ook hij nu zijn steentje bijdraagt. ‘Ik doe mee samen met onder anderen Mel B., Kim Kardashian, Michael Emerson, Perez Hilton en Ashlee Simpson en Pete Wentz. Niet de minsten dus!´

Afbeelding: Youtube.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021