Excite

J.K. Rowling was heks volgens regering Bush

J.K. Rowling leeft het leven waar miljarden mensen van dromen. Opgroeien in armoede, je talent gebruiken om iets moois te maken en daar vervolgens zeer veel erkenning voor krijgen. En geld. Inmiddels is J.K. Rowling met haar Harry Potter boeken de rijkste schrijfster ter wereld geworden en een internationale celebrity. De kleine tovenaarsleerling heeft haar financiële onafhankelijkheid gebracht waar ze ooit niet eens aan durfde denken. Maar toch zit niet alles mee voor Rowling.

Ooit wilde president Bush een eervolle Amerikaanse onderscheiding geven aan J.K. Rowling. Zijn vrouw, Laura Bush, was bijvoorbeeld helemaal weg van de Harry Potter boeken. De onderscheiding, de presidentiële medaille van vrijheid, is echter nooit uitgereikt. Dat komt omdat adviseurs van Bush hun baas afraadde om J.K. Rowling de medaille te geven, omdat ze zou aanzetten tot hekserij. Jawel, ouderwets middeleeuwse hekserij. Daarom kreeg J.K. Rowling geen medaille. Dit absurde gebeuren is onthuld door Matt Latimer, de voormalige speechwriter van George W. Bush.

Als J.K. Rowling echt goed zou zijn in hekserij, zou ze ook wel beter kunnen Twitteren. Maar dat gaat haar helaas nog niet zo goed af. Ze is gaan Twitteren, omdat veel mensen zich voordeden als de beroemde schrijfster en daar wilde ze een einde aan maken. De reden dat het Twitteren haar niet goed afgaat, is omdat ze meer bezig is met het schrijven van een nieuw boek. Want, zo blijkt, J.K. Rowling kan nu eenmaal niet heksen.

Afbeelding: Johan Larsson

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021