Excite

Joan Franka neemt afscheid van Indianentooi

Speciaal voor haar 22e verjaardag plaatste Joan Franka vandaag de officiële videoclip van haar Songfestivalhit You And Me online. De clip die net is afgerond laat een jonge Joan Franka zien met haar jeugdvriendje. De twee kindjes spelen cowboy en indiaantje, waarbij de mini-Joan een kleine hoofdtooi draagt. De volwassen Joan heeft geen hoofddeksel op, maar ze heeft wel een veer tussen haar haren gestoken.

Verjaardagscadeautje!

Joan twittert: “Hier is mijn cadeautje! De officiële videoclip van You And Me.” Waarmee ze haar fans de videoclip cadeau doet. Joan liet eerder al weten dat You And Me over haar jeugd gaat: “Het liedje gaat over mijn jeugdliefde en toen speelden we altijd indiaantje. De zangeressen op de achtergrond zijn kinderen die indiaantje spelen.” Bovendien zei ze “hartstikke blij” te zijn met haar indianenoutfit. Toch heeft ze nu het indiaanse aspect in de clip gematigd.

Commotie

De indianentooi die Joan tijdens het Nationaal Songfestival droeg veroorzaakte veel commotie in Nederland. Behalve dat veel mensen twijfelden aan het modegevoel van de The Voice-kandidate, ontstond er ook een discussie of Joan Franka met haar tooi de spot zou drijven met de inheemse Amerikanen. Hoewel de zangeres dit altijd stellig heeft ontkend, lijkt het er nu alsnog op dat ze wat voorzichtiger is geworden. Verstandig, want volgens de steungroep voor indianen Real Indian Nation zou er een opstand komen van de native americans als Joan nog een keer in tooi zou verschijnen. Of de gimmick terugkomt tijdens het Eurovisie Songefestival is nog niet bekend. Op 24 mei mag de Rotterdamse het podium bestijgen in Azerbeidzjan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020