Excite

Joan Rivers overleden

Donderdag is comédienne Joan Rivers op 18-jarige leeftijd overleden. Dat maakte haar dochter Melissa bekend.

Joan Rivers is een van de beroemdste televisie-iconen van Amerika. Rivers, die officieel Joan Alexandra Molinksy Sanger Rosenberg heette, stond bekend om het typische New Yorkse accent en haar openheid over de vele cosmetische chirurgie die ze onderging. Een hartstilstand tijdens een eenvoudige medische ingreep aan haar keel werd haar uiteindelijk fataal.

Joan Rivers lag al enige tijd in het ziekenhuis, nadat ze op 28 augustus met spoed werd opgenomen. Sindsdien lag Rivers aan de beademing. Woensdag verliet de comédienne de intensive care, omdat het beter ging. Maar de volgende dag overleed ze alsnog, omringt door familie en naaste vrienden.

Onderzoek

Inmiddels is bekend geworden dat autoriteiten van de staat New York een onderzoek zullen starten naar de Yorkville Endoscopy Center: de kliniek waar Rivers haar operatie onderging. Het ziekenhuis had incidenten rondom de keeloperatie moeten melden, maar dat gebeurde niet. Of deze procedurele fout samenhangt met de hartstilstand is niet bekend.

Condoleances

Nadat bekend werd gemaakt dat Joan Rivers was overleden, overstroomde social media met condoleances vooral gericht aan Rivers’ dochter Melissa. Joan Rivers was geliefd bij veel Amerikanen vanwege haar lange carrière in de spotlights.

Sharon Osbourne en Ellen DeGeneres roemen Rivers voor haar werk als pionier van de komedie en late night shows, maar in het bijzonder voor het creëren van draagvlak voor vrouwelijke comédiennes. Sterren als Piers Morgan en Sarah Michelle Gellar roepen op om Joan Rivers met een lach te herdenken. Samual L. Jackson is het daar mee eens en omschrijft Rivers’ gevoel voor humor als Rivers “one of a kind”.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021