Excite

Joey en Chandler willen Andrea

Misschien wel de populairste karakters uit de komedie Friends waren Joey en Chandler. De acteurs die hen speelden, Matthew Perry en Matt LeBlanc hebben nu allebei dezelfde vriendin. Althans, in de komedies waarin ze spelen.

Sinds Friends stopte is de carrière van beide heren enigszins in het slop geraakt. LeBlanc kwam nog wel op de Nederlandse televisie met de geflopte komedieserie ‘Joey’, maar rondom Perry bleef het angstvallig stil.

Nu zijn ze allebei terug met een nieuwe komedieserie. Matthew Perry gaat de hoofdrol spelen in ‘Mr. Sunshine’, waarin hij een uitgebluste sportmakelaar gaat spelen.

Matt LeBlanc blijft dit keer lekker dicht bij zichzelf. ‘Episodes’ is een komedie die losjes is gebaseerd op zijn eigen leven. De show wordt een stuk beter ontvangen dan ‘Joey’ destijds. Het krijgt lovende kritieken en ook de kijkcijfers zijn veelbelovend.

Pikant detail is dat Andrea Anders in beide series de rol heeft van partner van de protagonist. Dat was ze ook al van Joey in het ‘Joey’ debacle, maar nu doet ze Matthew Perry er ook nog maar even bij.

En het kan nog smeuïger, want Anders is in het echte leven ook de betere helft van LeBlanc. Het wordt dus een hele vreemde driehoeksverhouding met fictie-elementen.

Afbeelding: various

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020