Excite

Johan Cruijff wel of niet terug naar Ajax?

Dan komt hij weer wel, dan komt hij weer niet. Een nieuwe aflevering in de soap Cruijff en Ajax, want nu komt hij toch. Toch? Volgens het NRC zal de legendarische oud-voetballer leiding gaan geven aan een groep mensen die zullen onderzoeken of er een technisch directeur bij Ajax moet komen.

Het alternatief is dat deze functie niet gevuld wordt, en het transferbeleid wordt overgelaten aan de trainer. Op dit moment is dat Frank de Boer. De nieuwe ledenraad heeft een brief naar het bestuur verzonden waarin om de terugkeer van Johan Cruijff wordt gevraagd. De hoofdpersoon zou zelf ook wel oren hebben naar de aanstelling.

Maar wie dacht dat daarmee alles in kannen en kruiken was komt bedrogen uit. Want wat is een soap zonder twist na twist na twist? De clubleiding en de ledenraad hebben maandagavond overlegd maar bereikten volgens Voetbal International geen akkoord over de terugkeer van Cruijff.

Eerder dit jaar uitte Nederlands beste voetballer aller tijden stevige kritiek op het beleid van Ajax. Hij adviseerde oud-spelers zich beschikbaar te stellen voor de ledenraad en leidde zo een mini-coup in. Zes van hen werden namelijk verkozen en hebben inmiddels aardig wat in de melk te brokkelen. Johan Cruijff zelf was tot 1987 trainer van Ajax. Drie jaar geleden zou hij al terugkeren bij de Amsterdammers, maar een geschil met toenmalig hoofdtrainer Marco van Basten verhinderde dat.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020