Excite

John Cleese scheidt van vrouw voor 14 miljoen

John Cleese gaat op het moment door een moeilijke scheiding die van hem waarschijnlijk een arm man zal maken. De succesvolle Britse acteur zit in onderhandelingen over een scheiding die ongeveer 14 miljoen euro zal kosten. Van die 14 miljoen bestaat 9,3 miljoen uit cash en onroerend goed, zoals een appartement in New York en minstens 2,5 miljoen uit een huis in het hippe west-Londen.

Cleese heeft wel al een plan bedacht om die schade in te halen. Hij is op dit moment bezig met een one man show die My Alyce Faye Divorce Tour zal heten. Alyce Faye Eichelberger was 16 jaar met John Cleese getrouwd en zal na de scheiding in elk geval rijker dan Cleese zelf zijn.

Hetzelfde overkwam Cleese met zijn vorige vrouw, die op de inkomsten uit de kaskraker-serie Monty Python aaste. Daar wilde ze de helft van, plus een miljoen euro per jaar om van te leven. En, oh ja, ook nog graag de helft van zijn negen huizen. De rechter oordeelde dat dit overdreven was en schroefde het gevraagde bedrag flink terug.

Een vriend van John Cleese gaf commentaar op het hele gebeuren en zei dat de acteur ondanks alles opgelucht is dat het einde nu nabij is. Wel is het zo dat hij zijn hele leven lang gewerkt heeft en nu, op zeventig-jarige leeftijd, niet op pensioen kan omdat zijn geld van hem wordt weggenomen. Wanneer hij wel op pensioen kan, zal nu van de rechter afhangen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Alan Light

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020