Excite

John Ewbank maakt Koningslied

John Ewbank is naar voren geschoven om het Koningslied te componeren. Dit lied wordt uitgebracht ter ere van de troonswisseling aanstaande Koninginnedag. Ewbank liet gisteren al de melodie van het lied horen in De Wereld Draait Door. Meteen nadat de eerste tonen te horen waren in DWDD, ontstonden op het internet geruchten van plagiaat.

Koningslied lijkt op reli-song

Het Koningslied heeft namelijk erg veel weg van '10.000 Reasons' van de Britse reli-zanger Matt Redman. Op Twitter geeft Ewbank toe dat de nummers erg veel op elkaar lijken. "Maar mijn stuk dateert uit 2005. Ik vond daar gisteren gelukkig de mp3 nog van." Hij denkt niet dat Matt Redman zijn nummer heeft gejat. "Maar dat het begin van die twee stukken erg veel op elkaar lijkt, dat kan dus gebeuren schijnbaar."

Koningspaar toegezongen

Het Koningslied wordt op 30 april om 19.30 uur gezongen. Het idee is dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima worden toegezongen door het publiek in Ahoy via een videoverbinding op een groot scherm. De tekst wordt mede samengesteld door inzendingen op de website mijndroomvooronsland.nl. John Ewbank is zelf verantwoordelijk voor het refrein.

Luister hier de eerste versie van het Koningslied en de gelijkende versie 10.000 Reasons van Matt Redman.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020