Excite

John Kraaijkamp sr. (86) overleden

Acteur John Kraaijkamp sr. is zondagmiddag op 86-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Laren. Hij is rustig ingeslapen in het bijzijn van zijn vier kinderen, zijn ex-vrouw, zijn beste vriend en diens echtgenote, zo heeft de familie laten weten.

"Zo had hij het graag gewild", zegt woordvoerder van de familie Sidney Brandreis. Kraaijkamp was "lichamelijk op, maar geestelijk nog zeer in orde". Volgens Brandreis was de acteur "er tot het laatste moment volledig bij".

Kraaijkamp sr. heeft gekozen voor een crematie. De datum van de uitvaart wordt later bekendgemaakt omdat de familie maandag eerst gaat overleggen wat er precies moet gebeuren. Joop van den Ende Producties heeft inmiddels zijn medewerking toegezegd aan het publieke en privé afscheid van de beroemde acteur.

John "Johnny" Kraaijkamp sr. was een rasechte entertainer. Hij maakte op zijn veertiende al z'n opwachting op het toneel als "Neerlands Jeugdige Tenor". Maar ook het komische werk lag het multi-talent zeer goed. Zo bedacht Kraaijkamp enkele fameuze sketches met zijn kompaan Rijk de Gooyer en maakten ook latere generaties kennis met zijn humoristische kant door zijn rol als Piet Bovenkerk in Het Zonnetje in Huis. In deze serie, waarin ook zijn zoon John Kraaijkamp jr. speelde, maakte Kraaijkamp sr. tien jaar lang zijn opwachting.

Naast zijn carrière op televisie speelde Kraaijkamp ook vele rollen in het theater. Zo was hij onder meer te zien als Sancho Panza, de trouwe hulp van Don Quichot in het toneelstuk De Man van La Mancha. Ook speelde Kraaijkamp ooit de rol van King Lear.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020