Excite

Jomanda vrijgesproken in de zaak Millecam

De rechtbank heeft Jomanda onschuldig verklaard voor de dood van de actrice Sylvia Millecam. Sylvia Millecam overleed in 2001 aan borstkanker. Zelf dacht ze dat ze een bacteriële infectie had in plaats van een tumor, wat haar werd verteld door diverse alternatieve artsen. Omdat ze ervan overtuigd was geen borstkanker te hebben, besloot ze in te geen professionele behandeling te ondergaan, maar liet ze haar probleem oplossen bij alternatieve artsen.

Volgens de rechters is het niet bewezen dat het medium Jomanda ervoor gezorgd heeft dat Syliva Millecam de overtuiging had geen borstkanker te hebben. Twee andere alternatieve artsen zijn wel schuldig verklaard. De rechtszaak hiervan vond al eerder plaats. Deze artsen krijgen geen straf opgelegd, omdat deze zaak zowel hun professionele als hun privéleven op zijn kop heeft gezet. Tevens zijn de alternatieve artsen op hun vingers getikt door de medische tuchtschool.

Tijdens de zaak schetste het OM een duidelijk beeld van de zaak. Het OM liet zien hoe Jomanda en de twee alternatieve artsen Syvlia Millecam hebben beïnvloed. Volgens het OM werd Sylvia Millecam valse hoop gegeven door een valse diagnose te geven. Nadat Jomandahoorde wat de echte diagnose was, zei ze dat dit kwam door de implantaten van Sylvia Millecam. Deze moesten dan ook haar lichaam uit.

Afbeelding: pluspost.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020