Excite

Jongen (17) steekt straatmuzikant dood in Zwolle

  • © Getty Images
Een 17-jarige jongen is opgepakt voor het doodsteken van een straatmuzikant. Dit gebeurde voor een supermarkt in Zwolle. De politie heeft dit woensdag bekend gemaakt.

De 54-jarige man werd op dinsdagavond omstreeks half 8 neergestoken door de jongen. Die zou ineens op hem afgekomen zijn en vervolgens de supermarkt zijn ingerend. De straatmuzikant overleed in de nacht van dinsdag op woensdag aan zijn verwondingen. Tijdens de steekpartij raakte ook een andere 57-jarige inwoner van Zwolle gewond, maar zijn situatie is stabiel.

De 57-jarige man raakte gewond toen hij de jongen met zijn winkelwagentje af probeerde te weren. Hij kwam toen echter te val. Andere klanten wisten de jongen vervolgens te overmeesteren, waarna deze door de politie kon worden aangehouden.

Een woordvoerder van de Jumbo, waar het incident plaatsvond, heeft inmiddels aangegeven dat ze verschrikkelijk geschrokken zijn van de gebeurtenis. De algemeen directeur is woensdag naar Zwolle gegaan om het personeel te ondersteunen. De politie roept getuigen op om zich te melden. Ook vragen ze klanten die direct naar huis zijn gegaan zich alsnog te melden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020