Excite

Jongetje vindt 24-jaar oude flessenpost

Een 13-jarige Russisch jongetje heeft de flessenpost gevonden die een Duits jongetje bijna een kwart eeuw geleden in de Oostzee gooide. Het jongetje van toen is nu 29 en heeft eindelijk antwoord gekregen op zijn brief.

De flessenpost werd gevonden door Daniil Korotkitsj, die met zijn ouders op het strand liep. Hij zag opeens iets glinsteren en merkte hij een fles op. Het leek een Duitse bierfles, voorzien van keramische kurk én brief. Omdat de vader van Korotkitsj wel een beetje Duits spreekt, kon hij de brief vertalen.

De brief was nog helemaal gaaf; de verzender had hem in cellofaan verpakt en met een pleister dichtgeplakt. De brief bevatte de volgende tekst: "Mijn naam is Frank en ik ben 5 jaar oud. Mijn vader en ik reizen op een schip naar Denemarken. Als je deze brief vindt, schrijf me dan alsjeblieft terug en ik zal antwoorden."

Omdat er ook een adres in stond, besloot Daniil te antwoorden. De ouders van de toen 5-jarige Frank wonen nog steeds op het aangegeven adres en toen zij hem vertelden van de brief die ze gehad hadden, geloofde hij het eerst niet eens. Inmiddels hebben de twee elkaar via internet gesproken en heeft Frank beloofd om Daniil een brief terug te schrijven. Misschien zit er in de toekomst zelfs een ontmoeting in.

Afbeelding: Flickr account Sanne Roemen

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020