Excite

Jongste Miss Amerika in 90 jaar

De nieuwe Miss Amerika heet Teresa Scanlan en komt uit de staat Nebraska. Met haar 17 jaar is ze de jongste miss sinds 1921. Met de verkiezing wint Scanlan een beurs van 50.000 dollar die ze wil gaan gebruiken voor een studie rechten. Een andere opvallende verschijning was Miss Nebraska Kayla Martell.

Hoewel de 22-jarige Martell er op het eerste oog niet ongewoon uitziet is er wel degelijk iets aan de hand met de schone. Ze lijdt namelijk aan de ziekte Alopecia Areata, die onverklaarbare haaruitval veroorzaakt. Kayla Martell is dan ook kaal, en droeg tijdens de verkiezing een pruik.

Ondanks haar ziekte is Miss Nebraska erg zelfverzekerd. Thuis, bij familie en in de sportschool draagt ze haar pruik niet eens. 'Ik droeg de pruik naar school maar deed hem halverwege de dag af. Ik stopte hem in mijn rugtas en keek er nooit meer naar om,' zegt Martell. Tijdens de Miss Amerika verkiezing moesten de dames ook een goed doel promoten. Voor Kayla Martell was de keuze natuurlijk snel gemaakt: de National Alopecia Areata Foundation.

De uiteindelijke winnares Teresa Scanlan koos ervoor om de aandacht te vestigen op eetstoornissen. Een vriendin van de kersverse Miss Amerika leed aan boulimia en Scanlan vindt dat de maatschappij dit onderwerp niet mag verwaarlozen. 'Ik heb tijdens mijn weg naar de finale geen koekje geweigerd,' bekende Scanlan.

Afbeelding: Youtube NewsxLive

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020