Excite

Joop van Tellingen overleden

Showbizzfotograaf Joop van Tellingen is op 67-jarige leeftijd overleden. De fotograaf overleed in zijn eigen huis in Lopik. Dat meldt zijn zoon Dennis, die ook fotograaf is. Van Tellingen leed al enige tijd aan blaaskanker.

Fotograaf bij de Telegraaf

Joop van Tellingen was één van de bekendste paparazzo’s van Nederland. Hij begon op zijn zestiende als fotograaf van de Telegraaf. Daarna begon van Tellingen voor zichzelf als paparazzo van alle Nederlandse roddelbladen. Hij maakte veel foto’s van BN’ers en het koninklijk huis. Af en toe was hij te zien in tv-series waar hij kleine rollen vervulde.

Goede foto

Joop van Tellingen stond er om bekend dat hij heel ver ging voor een goede foto. Hij moest daar om lachen toen hij in 2006 terugkeek op zijn lange carrière. “Vroeger werd ik met de nek aangekeken. Ik was een rat, ik deugde niet. Tegenwoordig weet iedereen hoe het werkt; er zijn roddelprogramma's op tv. De duistere waas rond ons vak is verdwenen.”

BN’ers rouwen

Joop van Tellingen was geliefd bij veel BN’ers. Marco Borsato twitterde vandaag: “Hij was de Godfather van de paparazzi en een fijne vent! Dennis en familie van Tellingen, gecondoleerd met het verlies van Joop!” BN'ers als Bas Muijs, Jamai Loman en Gerard Joling wensen de nabestaanden van Joop, zijn vrouw Ria en zoon Dennis, veel sterkte. Ook collega fotograaf Peter Smulders heeft goede herinneringen aan Joop van Tellingen. “Hij was een aardige man met een kort lontje. Joop was een aimabel mens.”

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020