Excite

Joran krijgt zakken vol post

Joran van der Sloot is een smiechterige boef. Hoewel het nog steeds niet zeker is of hij Nathalee Holloway heeft doen verdwijnen, lijkt hij niet onder de moord op de Peruaanse Stephany Flores uit te kunnen komen. Ondanks zijn wat onaangepaste gedrag krijgt hij elke maand zakken vol post in zijn Peruaanse gevangeniscel.

Joran resideert al zeven maanden in de beruchte Castro Castro gevangenis. In tegenstelling tot de meeste van zijn huisgenoten heeft meneer nog best wat bewonderaars. Iedere maand mag hij zich verheugen op zakken vol met post en dure cadeaus. Niet bekend is of er ook boze brieven tussen zitten, maar gezien de geschiedenis van Joran kan dat bijna niet anders.

De Nederlandse ambassadeur, Arjan Hamburger, is allerminst blij met de situatie. Vandaag zei hij tegen Sp!ts dat het geval Van der Sloot hem nogal wat kopzorgen bezorgt. ‘Hij genereert veel media-aandacht, dat kost ons tijd en het is niet goed voor de relatie tussen Nederland en Peru,’ zei hij tegen het gratis dagblad.

Peru heeft geen uitleveringsverdrag met Nederland, en de gevangenissen zijn nou niet bepaald luxe hotels. De advocaat van Joran heeft vrijlating in afwachting van het proces gevraagd. De kans dat Joran inderdaad vrijgelaten wordt is klein: Voor zijn arrestatie probeerde hij ook al het land uit te vluchten.

Afbeelding: youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020