Excite

Joran mag 30 jaar achter de tralies

Het was al weer even stil rond Joran van der Sloot en het lijkt erop dat die stilte wel eens 30 jaar zou kunnen aanhouden. De Nederlander die verdacht wordt van de moord op Stephany Flores zit al sinds juni 2010 in Peru achter de tralies en inmiddels is bekend geworden dat hem een gevangenisstraf van 30 jaar boven het hoofd hangt.

De openbare aanklager in Lima heeft dit laten weten aan de advocaat van Joran. Normaal gesproken is de maximumstraf 20 jaar, maar in bijzondere gevallen kan daar vanaf geweken worden. Grove wreedheid, iets waar bij de moord op Stephanie zeker sprake van was, is daarvoor bijvoorbeeld een reden. Ook het feit dat hij verdacht wordt van diefstal van geld en de auto van Flores werkt niet in zijn voordeel. Volgens de aanklager is er al met al meer dan genoeg bewijsmateriaal om Joran tot 2040 vast te zetten.

Stephany Flores werd vorig jaar, precies vijf naar na de verdwijning van Natalee Holloway, dood teruggevonden op een hotelkamer in Lima, de hoofdstad van Peru. Die kamer bleek gehuurd te zijn door Joran van der Sloot. Uit opnames van de beveiligingscamera’s bleek dat Stephanie en Joran de avond samen hadden doorgebracht en eveneens samen naar zijn hotelkamer vertrokken. Een paar uur later is te zien hoe Joran alleen vertrekt. Dankzij deze beelden kon het net rond Joran vrij snel gesloten worden.

Afbeelding: Flickr, gebruiker timpearcelos

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020