Excite

Joran van der Sloot blijft publiciteit zoeken

Joran van der Sloot grijpt zijn verblijf in één van de strengst bewaakte gevangenissen van Peru aan om in de publiciteit te blijven én zijn misère om te zetten in klinkende munt. Hij zou het middelpunt worden van een nieuwe documentaire en heeft bovendien aangegeven dat hij best geïnterviewd wil worden in zijn cel, mits de interviewer hier de juiste vergoeding voor over heeft.

Amerikaanse media beweren dat Joran heeft aangegeven wel te willen praten voor een miljoen dollar. Eerder brachten kranten al naar buiten dat ABC een bedrag met vijf nullen had betaald voor het exclusieve interview van RTL en Anita van der Sloot.

Joran kan in ieder geval het één ander vertellen over de moord op Stephany Flores, waarvoor hij is opgepakt. Ook zullen mensen ongetwijfeld meer willen weten over de mysterieuze vrouw die Joran twee keer per week een bezoekje brengt in zijn cel. Getuigen zeggen dat ze hem ingeblikt eten en andere boodschappen brengt. Dat kan zijn cel misschien iets comfortabeler maken, zeker zolang hij nog niet de gordijnen heeft gekregen, waarom hij gevraagd heeft.

In Nederland werkt SBS 6 hard aan verschillende uitzendingen over Joran. Eerder zonden ze al een tweedelige documentaire uit, die door een miljoen mensen bekeken werd. Vanavond staat er een uitzending gepland met beeld uit de Castro Castro gevangenis. Volgens de aankondigingen zou er in deze uitzending meer nieuws onthuld worden. Ook zal de directeur van de gevangenis aan het woord komen, evenals medegevangenen die Joran’s overlevingskansen inschatten, mocht hij daadwerkelijk voor deze moord veroordeeld worden.

Afbeelding: Flickr account recursion_see_recursion

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020