Excite

Joran van der Sloot in het huwelijk getreden

Joran van der Sloot is van de markt. De moordenaar van Stefanie Flores trouwde vrijdag zijn zwangere vriendin in de Peruaanse gevangenis waar hij een straf uitzit van 28 jaar. De ceremonie was weinig feestelijk; slechts vijf minuten duurde het huwelijk dat werd uitgevoerd door de burgemeester van Ancón, het stadje waar de gevangenis staat.

Ook voor de gasten was de trouwerij vast niet een van de gezelligste. Slechts een handjevol bezoekers waren aanwezig. Een familielid van van der Sloot, de moeder van de bruidegom, de advocaat van Van der Sloot en iemand van de Nederlandse ambassade woonden het huwelijk bij. De 24-jarige Leidy Figueroa Uceda was voor de gelegenheid in bruidskleding naar de kapel van de gevangenis getogen.

Gevangenis

Joran van der Sloot ontmoette zijn vrouw in de gevangenis waar hij zijn straf uitzit. Leidy Figueroa Uceda verkoopt snoep, kaarsen en sigaretten aan de criminelen die achter de tralies zitten. Eerder werd bekend dat de 24-jarige zwanger was van Joran van der Sloot. Het kind wordt in september verwacht.

Joran van der Sloot heeft nog ruim 25 jaar celstraf te gaan, maar daarna is de kans klein dat hij bij zijn gezin zou kunnen wonen. Peru levert de nu 26-jarige Nederlander dan uit aan de Verenigde Staten. Daar wordt hij gezocht voor afpersing en zijn rol in de verdwijnen van Natalee Holloway in 2005. Volgens de advocaat van Van der Sloot, die getuige was bij het huwelijk, kan het kind of het huwelijk niets doen tegen die uitlevering.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020