Excite

'Joran van der Sloot neergestoken in gevangenis'

  • © Getty Images
Joran van der Sloot zou zijn neergestoken in de gevangenis in Peru waar hij vast zit op de moord op Stephany Flores. Volgens zijn advocaat en zijn vrouw Leidy Figueroa zou hij zwaargewond zijn. De woordvoerders van de Peruaanse gevangenis ontkennen echter dat Van der Sloot - die ook de belangrijkste verdachte was in de verdwijning van Natalie Holloway - gewond zou zijn geraakt.

De vrouw van Van der Sloot vertelt tegen RTL Boulevard dat haar man in zijn schouder en middel gestoken is door medegevangenen. Ze had hem zondag in zijn cel ontmoet en had een bebloed poloshirt meegenomen uit de gevangenis om te bewijzen dat hij daadwerkelijk was neergestoken. Figueroa ontmoette Van der Sloot toen hij al in de gevangenis zat. In juli van dit jaar trouwde ze met hem en in september beviel ze van hun dochter.

Het motief voor de steekpartij zou duidelijk zijn: de omstandigheden in de gevangenis waar Van der Sloot verblijft zijn zo verschrikkelijk, dat medegevangenen denken dat deze zou sluiten als een bekende gevangene als Van der Sloot om zou komen. Hij zit overigens nog maar even in deze gevangenis; hij werd in augustus overgebracht. Eerder zat hij in een relatief vrije gevangenis, waar hij weg moest omdat hij een bewaker bedreigde nadat zijn mobiele telefoon in beslag was genomen.

Volgens de woordvoerders van de gevangenis heeft het incident alleen plaatsgevonden in de 'complexe geest' van Figueroa, want: 'Welke vrouw met een goed verstand komt naar een zwaar bewaakte gevangenis en trouwt daar met de meest beruchte moordenaar?'

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020