Excite

Joran van der Sloot opgepakt in Chili

Na een vlucht van enkele dagen is Joran van der Sloot gearresteerd in Chili. Hij was niet in de stad Arica, maar onderweg in een taxi naar de badplaats Viña Del Mar, in het midden van Chili. Joran van der Sloot wordt verdacht van de moord op de 21-jarige Stephany Tatiana Flores Ramirez. Hij zou de moord gepleegd hebben in Peru, waar het meisje dood werd gevonden in een hotelkamer die op naam stond van Joran van der Sloot. Hij zou in de stad zijn geweest voor een pokertoernooi en met haar ruzie hebben gehad over geld. In eerste instantie was het nieuws dat ze met messteken om het leven is gekomen, maar latere berichten verhalen over een schedelbasisfractuur en ernstige kneuzingen.

Momenteel zit de Nederlander in de vreemdelingenafdeling van de politie van Santiago, de hoofdstad van Chili. Hij zal worden uitgeleverd aan Peru, waar hij terecht zal staan voor de moord. Wellicht moet hij het bekopen met een gevangenisstraf van minimaal 25 jaar. De vader van Stephany, een rijke zakenman, sprak al de dreigende woorden: 'Ik hoop dat mijn dochter gelukkig is nu ze weet dat deze moordenaar gaat betalen voor wat hij heeft gedaan.' Waarschijnlijk doelt hij op de rechtszaak, tenzij hij het recht in eigen handen wil gaan nemen. De advocaat van Joran reageerde zeer nuchter. Die beweerde dat Joran al eerder valselijk beschuldigd was.

Uiteraard maakt de hele situatie Joran van der Sloot uiterst verdacht. De schaduw van de verdwijning van Natalee Holloway op Aruba blijft hem achtervolgen en dat wordt er met dit soort zaken alleen maar erger op. Als hem moord ten laste wordt gelegd op Stephany Ramirez, hoeft men ook niet meer te twijfelen of Joran in staat zou zijn geweest om Natalee te vermoorden. Waar rook is, is vuur en waar Joran van der Sloot is, zijn net wat te veel dode meisjes.

Afbeelding: AD.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020